Si no hi ha cap imprevist d'última hora, ERC tornarà a presidir el Consell Comarcal del Moianès, que s'ha de constituir avui en un acte a les 6 de la tarda a l'espai cultural les Faixes de Moià.

Els republicans, que empaten en nombre de consellers amb els 7 que també té JxC, aconseguiran investir el seu candidat, l'actual regidor i exalcalde d'Oló, Ramon Vilar, gràcies al vot ja confirmat de l'única consellera del PSC, atès que Castell en Positiu i la CUP, amb 2 consellers cadascun, haurien decidit abstenir-se.

Segons aquest recompte, que aquest diari ahir ja apuntava com a possibilitat en espera que cupaires i CeP confirmessin la seva decisió final, ERC aconseguiria 8 vots enfront dels 7 de la candidata de JxC, l'alcaldessa de Sant Quirze Safaja, Annà Guixà.

La presidència del Consell ha estat l'escull de les negociacions de cara a la investidura i al possible futur govern. La voluntat inicial era que fos de concentració i amb un lideratge partit entre ERC i JxC. Els republicans s'hi avenien, però JxC vol la presidència sencera.