L'Ajuntament de Cardona ha situat el seu nivell d'endeutament al 50,74% amb el tancament de l'exercici pressupostari del 2018, que suposa una reducció de deu punts percentuals respecte de l'any anterior. Això vol dir que el deute viu que actualment té el consistori cardoní és de 2.344.157 euros i que es manté per sota del topall del 75 % que marca la legislació vigent.

La liquidació del pressupost municipal, que es va explicar en el darrer ple municipal, en sessió extraordinària aquesta setmana, també ha donat com a resultat un romanent de tresoreria de 630.964 euros, que és una xifra superior a la que hi havia a les arques municipals l'any anterior. Això «ens permetrà crear un fons de maniobra del 10% per poder pagar els proveïdors dins del termini previst», apunta la regidora de l'àrea d'Hisenda de l'Ajuntament de Cardona, Anna Maria Sala.

La mateixa regidora, que al ple va valorar el resultat de «molt positiu» en el seu conjunt, va recordar que aquest romanent de tresoreria també servirà «per amortitzar els dos préstecs que encara teníem pendents amb l'ICO». Es tracta de dos préstecs concertats amb aquesta institució provinents del Fons d'Impuls Econòmic que el ministeri d'Hisenda va establir el 2011 per pagar a proveïdors. D'aquests préstecs queden per retornar 104.678 euros, que s'amortitzaran en un únic pagament provinent del romanent de tresoreria.

Amb el tancament de l'exercici pressupostari del 2018 s'ha aconseguit, a més, un estalvi net positiu de 211.000 euros, amb una ràtio d'estalvi que també és superior a la de l'exercici anterior. En aquest sentit, Sala també va indicar al ple que es tracta d'uns bons resultats, i que permeten acomplir amb l'objectiu d'estabilitat pressupostària i amb la regla de la despesa.