L'abril del 2012 es va conèixer la decisió per part de la Generalitat d'agrupar les seves delegacions a Manresa a l'edifici dels antics jutjats per, entre altres fets, estalviar-se els lloguers de les diferents seus. Era, també, una manera de donar un ús amb prou entitat a l'edifici que havien ocupat els jutjats fins que es van traslladar. Un edifici tancat i en desús des del 2009. La idea havia sorgit de l'Ajuntament i l'havia recollit l'aleshores conseller Lluís Recoder en una visita que va fer a Manresa l'octubre del 2011.

L'anunci de la Generalitat va anar acompanyat d'una previsió: els serveis de Territori, Interior i Sanitat es traslladarien a principi del 2013 a l'edifici de la Baixada de la Seu. És evident que no es va complir. Ni aquesta previsió ni tota la resta que s'han anat fent a posteriori. Les darreres les va fer la Generalitat el febrer del 2018, en què va situar com a imminent la licitació del concurs d'idees. El novembre, el vicepresident Pere Aragonès va posar una nova data: el primer semestre del 2019. Finalment, ha estat el segon.

L'ideal, a partir d'ara, una vegada s'ha donat aquest esperançador pas endavant, seria que l'engranatge no s'aturés. Aprofitant la celebració de la sessió del Govern català a Manresa, Regió7 en va demanar informació. La portaveu Meritxell Budó va situar l'inici de les obres el 2022, amb una durada prevista de quatre anys.