El Pont de Cabrianes va celebrar aquest dissabte passat la seva festa major que, organitzada per l'entitat Amics del Pont de Cabrianes amb col·laboració amb l'Ajuntament santfruitosenc, reuneix cada any a antics residents d'aquesta colònia tèxtil, ubicada dins els termes de Sant Fruitós i Sallent, i limitant amb els d'Artés i Navarcles.

Fa més de 20 anys que un grup de persones va decidir recuperar la Festa Major, que se celebrava per la diada de Sant Jaume, convertint-la en una trobada d'ex-residents, familiars i amics. Així, un dia a l'any, el Pont de Cabrianes, on l'activitat industrial va cessar l'any 1962 i va anar quedant poc a poc deshabitat, torna a tenir vida. Enguany la festa va començar a l'església de Sant Jaume d'Olzinelles, amb una Missa solemne concelebrada pel rector de Sallent, Mn. Antoni Costa, i el de Sant Fruitós, Mn. Théophile Nkundimana.

Acabada la cerimònia religiosa es va servir un pica-pica. Després els actes es van traslladar al Restaurant Can Ferrer de Torroella de Baix, on va tenir lloc un espectacle musical a càrrec del grup La tercera Joventut de Sant Fruitós, que va ser molt aplaudit. La festa va continuar amb el tradicional dinar de germanor, que va reunir a més de 100 comensals i va comptar amb la presència dels alcaldes de Sant Fruitós i de Navarcles, Joan Carles Batanés i Josep Maria Feliu, respectivament.