El parc de la Seu acollirà aquesta nit la segona edició del Sopar del Tomàquet. Ho farà amb tot el peix venut. Les 15o places que hi havia, 50 més que l'any passat, s'han exhaurit. La demostració prèvia dels vuit plats que s'hi podran degustar també es va omplir, abans-d'ahir, amb una trentena de persones.

Ignasi Sala, del restaurant Mas de la Sala, que forma part del grup de restauradors responsables del sopar d'avui, explicava ahir que la demostració celebrada a l'espai d'Elde We Love Cooking «va ser un acte molt proper i participatiu». Quant al sopar d'avui, a banda que s'ha incrementat el nombre de comensals, ha incorporat dues novetats més. Se celebra mitja hora més tard per poder assistir prèviament, qui ho vulgui, al concert de MuOM a la Seu, i té un producte convidat, el formatge del Bages. Com no pot ser d'altra manera, l'estrella dels plats són diverses varietats de tomàquet.

Sala comentava que la iniciativa la porten a terme el seu restaurant i els restaurants Alberg de Castelladral, Le Clandestin, Cal Magre, Hostal Soler, Kursaal Espai Gastronòmic, amb Bagesterradevins, «per amor al territori, perquè ens ho passem bé i perquè tots treballem el producte local». En una primera reunió dissenyen el menú i una segona trobada serveix perquè cadascú presenti el seu plat i es posin en comú els possibles problemes en l'elaboració. La tercera reunió ja és la demostració culinària, que va acabar amb un sopar de tots els implicats.

Avui, qui tingui la sort d'assistir al sopar podrà tastar un gaspatxo que ha substituït el pa per cigronets de Mura, «apte per a celíacs»; un tomàquet de Montserrat amb esqueixada; una fondue de formatge blau de cabra (sense desfer) amb vi picapoll i melmelada de tomàquet cirerol; una broqueta de conill de Viladordis amb tomàquet pebroter i salsa barbacoa; una Aseta Bagenca (jugant amb el nom del burrito) a base de pa blanc farcit amb porc de Palou, formatge i tomàquet; un macarró de tomàquet; una mousse de mató de Cabrianes amb melmelada de tomàquet, i un mojito de ratafia amb tomàquet. Sala apuntava que aquesta darreta tapa i la fondue van sorprendre especialment. Els fem venir salivera, oi?