Moià ha rebut amb molt d'entusiasme, aquest cap de setmana, els restaurats gegants de la vila, que enguany, a més, han celebrat el seu 75è aniversari.

Un dels punts més àlgids de la celebració i presentació en societat dels gegants restaurats i renovats va ser dissabte al vespre, a la plaça de Sant Sebastià, amb l'espectacle Moià Gegant. Amb la intervenció d'unes 140 persones i amb uns 400 espectadors, l'espectacle va consistir en un acurat repàs per les festivitats locals: els Tres Tombs, els Armats, la Cabra d'Or, la Festa Major... i en la posada de llarg, al final, dels històrics gegants de Moià degudament restaurats. Després es va fer la cercavila del Fanalet. Abans, també es va fer una cercavila amb els gegantons i un sopar popular del cau.

I diumenge al matí va ser el torn de celebrar-ho amb els seus congèneres en el marc de la trobada de gegants. Al ritme que marcaven les gralles i els timbals, els gegants van recórrer diferents carrers del centre històric de la vila, entre un públic molt nombrós. Després d'una petita pausa, amb plantada de gegants inclosa a l'avinguda de la Vila, la cercavila va continuar fins a la plaça Major, que era plena de gom a gom. Aquí és on es van poder veure cinc balls de diferents colles. El primer va ser el dels gegants de l'Arboç i tot seguit ho van fer els de Cardona i els de Sant Vicenç de Castellet. Després, van ser tres les colles que van ballar alhora. Eren la de Sallent, la de Tona i la de Vilassar, que van fer el ball nou. I de totes les colles ahir presents a Moià, aquestes són les úniques que poden interpretar aquest ball perquè els seus municipis han estat ciutat gegantera.

Finalment, els renovats gegants de Moià -dels quals s'ha restaurat la figura i se'ls han fet vestits nous- van oferir el seu ball, «La joia del Moianès», al municipi.

El cap de colla de Moià, Leandre Ubasart, va mostrar el seu agraïment a tots els que han participat en la campanya de micromecenatge que ha permès restaurar la Isabel i el Ferran, la parella de gegants moianesa.

L'alcalde del municipi, Dionís Guiteras, per la seva banda, va agrair a la colla tota la feina feta que ha culminat amb l'espectacle Moià Gegant de dissabte i la trobada gegantera d'ahir al matí, amb la restauració dels gegants inclosa.

En la trobada d'ahir al matí, en total hi van participar 13 colles, la gran majoria de diferents municipis de la Catalunya Central, que van portar fins a 19 parelles de gegants pels carrers de Moià.