La proposta s'ha conegut tard i no s'ha pogut debatre al ple per mirar de resoldre els serrells que quedaven. Són els principals retrets que membres de l'oposició feien ahir a l'equip de govern després que va suprimir del ple el punt dels sous i indemnitzacions.

Ramon Planell, d'ERC, explicava ahir que el seu grup s'havia plantejat d'abstenir-se, «però abans de decidir el vot esperàvem conèixer els arguments del govern» en qüestions pendents de tancar. ERC considera «arreglat» el tema salarial, però té dubtes pel que fa a les indemnitzacions que esperava poder resoldre al ple. Entén que «no són ni raonades ni proporcionals» perquè es paguen 110 euros per assistir al ple, «que és el màxim òrgan decisori», i 216 per assistir a la junta de govern. També voldria que l'oposició pogués cobrar un sou d'acord amb la seguretat social, i no en concepte d'indemnitzacions.

Per la seva banda, Albert Marañon, de Compromís, considera una «irresponsabilitat» la manera com s'han fet les coses, en el sentit que hi ha hagut dues setmanes de marge i, en canvi, la proposta no es va conèixer fins a la junta de portaveus d'abans del ple. Retreu a l'alcalde que no tirés endavant el punt «per haver estat incapaç de negociar».