L'Ajuntament de Navarcles confia poder encarrilar a partir d'ara el futur del solar de l'antiga Dresca i, sobretot, mantenir-lo net i posar fi a l'estat de deixadesa amb què es trobava fins ara. Una situació que sovint era motiu d'incendis i altres d'incidències a causa del mal estat de les instal·lacions, la runa, i l'herba que havia crescut per tot el solar.

I és que, a banda de la part que adquirirà l'Ajuntament, la subhasta de les altres dues grans peces de terreny del complex ha permès que tinguin oficialment un propietari, que es formalitzarà en el moment que se signi el document pendent de la subhasta. D'aquesta manera «els podrem exigir que netegin, que realitzin un tancat, i que es bloquegin les entrades als edificis; en definitiva, que es compleixin les normes de seguretat i salubritat mentre no es desenvolupi la zona», apunta la regidora Castell.

L'àrea privada, que s'ha de reconvertir en sòl urbanitzable, serà un futur espai de creixement del poble que, quan es desenvolupi, deixarà el 40 % de superfície per a zona verda pública.