El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar en el litigi que mantenen des de fa una dècada per les obres que es van portar a terme al costat dels terrenys que ocupen els mòduls de l'actual institut SES Bages Sud l'any 2009.

El TSJC ha sentenciat que el consistori no ha de pagar els treballs addicionals que l'empresa SAGECOM SA va executar a l'entorn dels terrenys, ja que considera que ho va fer per voluntat pròpia i sense cap licitació ni contracte. El Tribunal sentencia que, en cap cas, queda acreditat que l'Ajuntament demanés o ordenés fer unes obres addicionals a l'adequació dels terrenys, que entén així que van ser sempre iniciativa de l'empresa constructora.

Les obres per adequar els ter-renys on hi ha col·locats els actuals mòduls de l'institut de secundària de Castellbell es van licitar l'any 2009 en un concurs públic que va guanyar l'empresa SAGECOM SA. Un cop executades, l'empresa va iniciar les reclamacions a l'Ajuntament argumentant que havien fet més feina de la inicialment prevista.

El consistori sempre va mantenir que en cap moment va ordenar executar uns treballs addicionals, que es van fer per iniciativa i interès de la pròpia empresa i van consistir en la rebaixa d'un ter-reny i la construcció d'un mur escullera. Tot i això, el Jutjat Contenciós Administratiu número 8 de Barcelona va donar la raó a l'empresa l'any 2016 i obligava l'Ajuntament a pagar 445.000 euros més IVA. El consistori va recórrer contra la sentència i, finalment, el mes de juliol passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acabat donant la raó a l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar, que no haurà de fer front al cost d'unes obres addicionals fetes per iniciativa de la constructora.