El grup de Compromís amb Sant Joan, a l’oposició en aquest ajuntament, demana a l’equip de govern en minoria d’Alternativa i PSC que expliqui públicament per què busca un tècnic de comunicació que es preveu contractar com a càrrec de confiança i no pas mitjançant un concurs d’oposició amb servei extern «com fins ara». Així ho ha expressat el líder del partit a aquest diari, Albert Marañon, «no tant com una crítica, sinó com un exercici de transparència» davant un fet que diu que és inèdit en aquest ajuntament i del qual no entén els motius.

L’anunci, que es va fer públic fa uns dies, també apareix a la web municipal, on s’especifica la necessitat d’incorporar un tècnic de comunicació per al gabinet d’alcaldia. Fins ara la comunicació la portava una empresa externa, i Marañon vol saber «els motius del canvi», considerant que «el cost s’incrementarà i caldria que ens expliquessin en quina quantitat». Diu que un canvi d’aquestes característiques «s’hauria d’haver posat sobre la taula», quan en realitat «ni tan sols se’ns ha explicat a la junta de portaveus».

Compromís amb Sant Joan diu que «en qualsevol tasca de la funció pública hi hauria d’haver igualtat de drets a l’hora de poder-hi accedir i uns barems objectius» que considera que no hi ha en aquesta convocatòria. Com a requisits es demana tenir un grau universitari o titulació permanent (preferentment en l’àmbit del periodisme i la comunicació), i flexibilitat i disponibilitat horària, «però no s’especifica com es valorarà l’experiència, la formació o les aptituds de la persona», apunta Marañon.

Per altra banda, el líder de Compromís també qüestiona fins a quin punt l’equip de govern ha valorat la conveniència de disposar d’un tècnic en l’àrea de la comunicació «tenint en compte les necessitats de personal» que hi pot haver també en altres àrees d’aquest ajuntament. Parla, per exemple, dels àmbits de serveis socials i seguretat ciutadana.