Sant Vicenç de Castellet ha iniciat les obres de remodelació del pati de l'escola bressol municipal El Niu. Es tracta d'un projecte que té per objectiu convertir l'espai exterior del centre educatiu en una zona de joc més natural i experimental i per això els materials centrals que s'utilitzaran seran la vegetació, la fusta i la terra. L'equipament estarà enllestit a l'inici del curs escolar.

El desgast associat a l'ús i el pas del temps dels diferents elements del pati, que fins ara era fonamentalment de plàstic, va fer palesa la necessitat de renovar aquest espai. També el seu vessant pedagògic. Per aquest motiu el projecte que s'executa s'ha elaborat amb l'estreta col·laboració dels professionals del centre educatiu, que han participat en el disseny del nou pati i han fet una formació específica.

El projecte potencia que el pati sigui una continuïtat de les activitats i propostes educatives que es porten a terme l'escola on els infants podran jugar, experimentar, explorar, relacionar-se i aprendre de forma més òptima. El nou espai comptarà amb diferents estructures, com un tipi de fusta, un joc escalable i una plataforma elevada de fusta amb una xarxa de corda, entre d'altres.

L'execució de les obres de naturalització, pressupostades en 36.000 euros, va a càrrec de l'empresa Parc i Jardins Catalunya SL. Les previsions són que els treballs estiguin enllestits a principis del pròxim mes de setembre, coincidint amb l'inici del curs escolar. Amb motiu de les obres, el carrer Mestre Massana entre els carrers Gran i Creixell romandrà tancat a la circulació de vehicles.