Viatjar a Islàndia, als Alps, a l'Índia o creuar els Estats Units per la Ruta 66 amb autocaravana. Aquests són alguns dels destins on desitjarien anar els alcaldes de la Catalu-nya Central. Quan se'ls demana per l'indret que somien veure algun dia, la majoria es desplaçarien lluny i a indrets exòtics per contemplar paisatges amb colors diferents dels nostres o per conèixer la història del país.

«Posats a demanar, m'agradaria viatjar a Ruanda, a l'Àfrica, per veure com un país és capaç de reconstruir-se després d'un conflicte», apunta l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. L'alcalde d'Aguilar de Segarra, Pere Aliaguilla, també viatjaria lluny, a l'Índia. «Em criden l'atenció els llocs exòtics que presenten una forma de viure molt diferent de la nostra», assenyala.

N'hi ha que es decanten per destins on el protagonista és el paisatge. L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, es desplaçaria fins a les illes Fèroe per veure el color verd que tenyeix el terreny. Les esplanades d'Austràlia criden l'atenció de l'alcalde de Castellterçol, Isaac Burgos. «Anys enrere viatjava amb freqüència però encara tinc destins pendents», afirma Burgos. Les muntanyes dels Alps són l'indret on desitja desplaçar-se algun dia l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

Creuar Estats Units amb moto, autocaravana o bicicleta és una de les rutes que voldrien travessar diversos alcaldes. «M'encantaria fer aquest trajecte per copsar el canvi de paisatges», destaca l'alcalde de Gironella, David Font. Altres com l'alcalde de Guixers, Jordi Selga, només desitja muntanya i neu.