La companyia Endesa ha arribat a un acord amb el distribuïdor de carburants Petromiralles per instal·lar 12 carregadors ràpids i semiràpids per a vehicles elèctrics a Catalunya, 5 dels quals són a les comarques de l'Anoia, el Bages i el Berguedà.

Els punts de càrrega s'instal·laran en estacions de servei de Petromiralles. Els carregadors ràpids permetran recarregar la bateria per a 100 quilòmetres d'autonomia entre 15 i 20 minuts, i els semiràpids, al voltant dels 44 minuts. A més, són models universals, de manera que serviran per a qualsevol model de vehicle.

A l'Anoia es preveu instal·lar 3 carregadors: l'un a l'estació de Santa Maria de Miralles, i els altres a les estacions del carrer Guimeraes i carrer del Rec d'Igualada. També hi haurà un carregador a l'estació del carrer Tomàs Viladomiu de Sallent, i un altre a la de la carretera C-16 al terme de Cercs. La resta de punts de càrrega de Catalunya es posaran a Llers-Figueres, a Vilafranca del Penedès, a Sant Andreu de la Barca, a Sant Feliu de Llobregat, a Barcelona i a Tàrrega.

Els clients de Petromiralles podran fer les càrregues a través de la nova aplicació per a mòbils que ha desenvolupat Endesa, la Juice Pass, ja disponible.