Més enllà de la deixadesa que presenta el barri per la manca de manteniment, el paisatge de la Botjosa està plenament associat a la muntanya de sal que hi ha a poca distància de les cases, i que tot sovint porta problemes de filtracions d'aigua que afecten la vegetació. En total, el runam de la Botjosa acumula 4 milions de tones de material, que serà el primer que es retirarà, segons el pla de restauració proposat per ICL, que actualment explota les mines.

El dipòsit salí de la Botjosa es va utilitzar per abocar-hi la sal i el material de rebuig provinent de l'extracció de la potassa abans que s'habilités el dipòsit del Cogulló, i per això ara també serà el primer que es restaurarà. El dipòsit de la Botjosa està inactiu des de la dècada dels 70, quan l'empresa que aleshores explotava les mines, Potasas Ibéricas (que ja era de titularitat de l'Estat), el va tancar definitivament.

L'inici del procés d'extracció del runam d'aquest dipòsit encara no té una data clara, però l'empresa calcula que al llarg de l'any que ve ja tindrà tots els permisos per poder-hi començar a actuar. Es preveu que els treballs s'allarguin uns cinc anys.