Moianesos i visitants van tornar a ser ahir fidels a la cita anual de la Festa de l'Arbre Fruiter, que cada 17 d'agost se celebra al poble, i que aquesta vegada va homenatjar el dibuixant i ninotaire local Josep Lluís Martínez Picanyol, conegut per Picanyol, nascut a Moià fa 71 anys. No va poder presidir la festa, però, per motius de salut de darrera hora.

La cita va omplir el parc municipal de Moià, on a partir de les 7 de la tarda començava el programa d'actes. Com sempre, es va fer un reconeixement als alumnes de l'Institut Moianès que han fet els millors treballs de recerca i que han obtingut les millors notes de selectivitat, i després la festa es va centrar en la gent gran, amb l'homenatge a la vellesa. També es va concedir el premi Francesc Viñas a la virtut i el civisme, i es va donar el veredicte del concurs de dibuix infantil, abans de l'actuació de l'Espai Musical de Moià.

L'homenatge a Picanyol i la interpretació de l'himne de l'Arbre Fruiter van posar punt final a la festa, que també serveix per encarar la recta final de la festa major.