20 de agost de 2019
20.08.2019

Moià ret diversos homenatges a veïns del poble en la cloenda de la festa major

19.08.2019 | 23:27

Moià ha organitzat diverses dedicatòries i reconeixements a col·lectius i veïns del poble en el marc de la 114a Festa de l'Arbre Fruiter i d'homenatge a la vellesa, que ha servit de cloenda als actes de la festa major. L'Ajuntament, el parc municipal i la plaça del CAP, on es va fer la plantada de l'arbre, han estat els escenaris centrals dels actes el cap de setmana.

En el vessant dedicat a la gent gran, es va homenatjar el matrimoni format per Josep Armadans i Agustina Martínez, amb una placa commemorativa.

També es va lliurar el premi Francesc Viñas al Civisme. Aquest cop el reconeixement va ser per a Joan Gaja, una persona molt activa en la vida associativa local.

La festa també va dedicar un apartat de reconeixements a infants i joves. Es van premiar els millors treballs de recerca de batxillerat de l'Institut Moianès. Els guardonats van ser Marc Torres Serra i Aina Olópez Mas, pel seu treball en l'àmbit científic «La medicina regenerativa»; Naiara Simó Rojo pel treball en l'àmbit social «La lluita del poble berber»; Jana Vila Surroca va obtenir el premi en l'àmbit lingüístic amb «El desenvolupament del llenguatge infantil: estudi d'un cas»; i Clara Roselló Viader va rebre un reconeixement en l'àmbit social i humanístic per «Descobrint la història a través dels objectes de casa». Finalment, també es van lliurar els premis del XXVI Concurs de Dibuix Infantil, convocat pel Centre Artístic del Moianès.

La festa ha nomenat enguany com a president d'honor el dibuixant i escriptor local Josep Lluís Martínez Picanyol, si bé no va poder assistir a l'acte commemoratiu per problemes de salut. No obstant, va dibuixar i firmar el Llibre d'Honor de l'Ajuntament, i va fer arribar un escrit que es va llegir durant la festa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya