Els manifestants que cada diumenge al vespre es reuneixen al pla de Lledoners per protestar contra l'empresonament dels polítics catalans es van trobar ahir amb una desagradable sorpresa. Uns desconeguts van escampar claus de ferro pel terra de l'aparcament i van llançar i trencar les tanques que s'utilitzen per delimitar l'espai i els camins d'accés.

Els organitzadors van detectar que hi havia uns quants claus a terra i quan es van posar a recollir-los, primer sense ser conscients que algú havia intentat boicotejar l'acte, van detectar que n'hi havia desenes per tot l'aparcament. Els van retirar, però van alertar els manifestants que anessin amb compte a l'hora d'aparcar perquè n'hi podia haver més. Així ho va explicar a Regió7 el regidor santjoanenc Jordi Pesarrodona.

A banda de l'escampall de claus, la majoria rovellats, les tanques que utilitzen els organitzadors tampoc eren al lloc habitual i havien estat llançades pels voltants del pla. Moltes estaven trencades, segons va denunciar Pesar-rodona. Preguntat per aquest diari, va assegurar que no tenien ni idea de qui havia intentat punxar les rodes dels manifestants escampant claus a l'aparcament.

Malgrat això, unes 300 persones es van acabar concentrant al pla de Lledoners de nou, sense incidents. És la xifra de persones que s'hi solen trobar ara a l'agost.