El projecte del Rebost del Bages, que agrupa una cinquantena llarga de productors i elaboradors de la comarca amb una gran varietat de productes alimentaris locals i de qualitat, està vinculat a la Xarxa de productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. La iniciativa porta a terme al llarg de l'any diferents projectes entre els quals hi ha el programa d'assessorament i acompanyament «T'acompanyem per créixer» o l'elaboració d'una guia del mató de Montserrat.

Tal com explica Montserrat Selga, cap tècnica de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal, l'objectiu del Rebost del Bages és «impulsar a la comarca la producció agroalimentària de qualitat de proximitat, donar a conèixer les elaboracions artesanes i promocionar la recuperació de varietats locals». També vol promoure una gastronomia que reflecteixi la particularitat del caràcter del Bages a través dels seus productes.

Entre les iniciatives que porta a terme aquest 2019 hi ha el suport a emprenedors, el projecte de recuperació de la varietat tradicional de mongeta de Castell-follit del Boix, el projecte de recuperació del coneixement tradicional dels matoners de Montserrat i l'elaboració de la guia del mató de Montserrat, en la línia de la que ja es va publicar sobre Els tomàquets del Bages a la cuina.

El mató de Montserrat és un dels productes singulars i autòctons de la comarca juntament amb els tomàquets del Bages, l'oli de varietats locals (corbella, verdal Manresa i vera), la mongeta de Castellfollit del Boix, el vi de la DO pla de Bages, la col verda manresana i l'albergínia blanca. Són productes que caracteritzen la comarca i la intenció, segons Selga, «és anar fent una guia per posar-los en valor i arribar a la restauració, a la població local i també al turistes, perquè es coneguin i s'utilitzin».