L'Ajuntament de Sant Vicenç està portant a terme una reforma integral del pati de l'escola bressol municipal El Niu. L'objectiu és convertir aquest espai exterior en una zona de joc més natural i experimental i per això els materials centrals que s'estan utilitzant en aquest procés de remodelació són la vegetació, la fusta i la terra.

El desgast associat a l'ús i el pas del temps dels elements del pati, que fins ara era fonamentalment d'un material sintètic, va fer palesa la necessitat de renovar-lo, i pel seu vessant pedagògic. El projecte s'ha elaborat amb la col·laboració dels professionals del centre, que han participat en el disseny i han fet una formació específica.

El projecte potencia que el pati sigui una continuïtat de les activitats i propostes educatives que es porten a terme l'escola on els infants podran jugar, experimentar, explorar, relacionar-se i aprendre de forma més òptima. El nou espai comptarà amb diferents estructures, com un tipi de fusta, un joc escalable i una plataforma elevada de fusta amb una xarxa de corda, entre d'altres.

L'execució de les obres, pressupostades en 36.000 euros, va a càrrec de l'empresa Parc i Jardins Catalunya SL. La previsió és que estiguin enllestides a principis de setembre, coincidint amb l'inici del curs. També es compta amb la col·laboració de l'AMPA de l'Escola Bressol, que dotarà el pati amb nous jocs en consonància amb el nou espai.