Amb els canvis que s'introduiran a partir del 2 de setembre en el peatge a la C-16, les condicions generals dels descompte s'aplicaran de dilluns a divendres (no festius) en dues franges del dia. De 7 a 2/4 d'11 del matí i de 5 de la tarda a 9 del vespre. A més, només s'aplicarà a turismes i cal tenir Teletac o l'app Satelise instal·lada al mòbil.

Supòsits

100% de descompte: preu final 0 euros

  • Quan el vehicle entra a l'autopista a l'accés de Sant Vicenç i se'n va cap al nord (Manresa, Sallent, Navàs, Berga...)
  • Quan el vehicle ve per la C-16 des de qualsevol municipi situat al nord de la barrera (Berga, Navàs, Sallent, Manresa...) i surt al peatge de Sant Vicenç per agafar la C-55.

50% de descompte: preu final 2,13 euros

  • Quan el vehicle ve de Terrassa per l'autopista, passa pel peatge central de Sant Vicenç i continua per la C-16 cap al nord (Manresa, Sallent, Navàs, Berga...)
  • Quan el vehicle ve del nord (Berga, Navàs, Sallent, Manresa...), passa pel peatge central que hi ha a Sant Vicenç i continua per la via de pagament cap a Terrassa o l'àrea metropolitana.

Dues opcions

  • El clàssic: Teletac: VIA-T o Teletac és la denominació del sistema implantat a totes les autopistes de peatge espanyoles. Permet pagar el peatge sense necessitat d'aturar el vehicle. Consta d'un dispositiu electrònic que es proporciona en contractar-lo i que s'ha de col·locar al parabrisa. Un sensor llegeix les dades del VIA-T i carrega l'import del peatge a un compte o targeta vinculada al dispositiu. Es pot contractar a la majoria d'entitats bancàries. El procediment és similar al de la contractació d'una targeta de crèdit. S'ha d'associar el Teletac a un compte o targeta de crèdit sobre la qual es realitzaran els càrrecs corresponents al pas per peatges. La majoria d'entitats cobren una quota per aquest dispositiu, a l'entorn d'uns 15 euros anuals.
  • L'innovador: l'aplicació Satelise: Satelise és un mitjà de pagament a través del mòbil autoritzat a Autema, vàlid només a l'autopista Sant Cugat, Terrassa-Manresa (C-16). És una aplicació gratuïta. En primer lloc cal descarregar-se l'app al mòbil que s'utilitzarà i entrar-hi les dades personals. El segon pas és validar el registre, mitjançant un correu electrònic de confirmació que es generarà a l'adreça de correu personal. Seguidament cal introduir les dades del vehicle. S'hi pot afegir més d'una matrícula. Finalment, cal entrar el número de targeta a la qual es vincula per fer els cobraments. Cal tenir present que perquè funcioni correctament és necessari tenir activat el dispositiu al llarg del recorregut, no només al passar pel peatge.