Amb el pregó d'aquesta nit a les 9, Balsareny donarà avui el tret de sortida oficial a la 16a edició de la Setmana de la Joventut, amb un programa d'activitats de tarda i nit que ahir ja va tenir el preludi amb una sessió de vòlei i una exhibició de cal·listènia, i que s'allargarà fins diumenge.

El pregó d'avui es farà a les 9 a la piscina, des d'on tot seguit s'iniciarà un joc de nit per equips de com a mínim 12 anys. El programa es reprendrà demà a les 6 de la tarda amb un taller de grafits a la paret de la mateixa piscina, i després es faran dues sessions de cinema a la fresca al claustre del castell, amb la projecció de Los Increibles 2 i La primera purga.

Divendres començarà el gros de la festa, amb un sopar popular a les 9 a la plaça de la Mel, i amb una sessió de monòlegs a les 11 al Sindicat, seguit d'una sessió de DJ. L'endemà, i com a novetat, hi haurà una garrikana infantil (d' humor amarillo) a les 4, i una d'adults a 2/4 de 6, i a mitjanit, la rebentada del porc i els correabeuradors a la plaça de l'Ajuntament donaran pas a un concert davant del pavelló. Diumenge, la festa s'acabarà amb un Tussikinto a la plaça Ricard Vinyes.