Castellfollit del Boix es prepara per celebrar dissabte, 31 d'agost, la sisena edició de la baixada d'andròmines del poble, que s'ha convertit en el principal atractiu de la festa major, i en un dels màxims reclams de la zona. L'organització, a càrrec de la comissió de festes i l'Ajuntament, assegura que és la baixada d'andròmines més participativa del Bages i l'Anoia.

La cita és a les 5 de la tarda, i enguany es preveu superar la participació de l'any passat. S'esperen més de 30 pilots tant locals com vinguts de Manresa, Igualada, els Prats de Rei, Calaf, Sant Salvador de Guardiola i, fins i tot, d'Andorra. A més a més, aquest any es tindrà la participació de professionals del Campionat de Catalunya d'Inèrcia.

La prova premia els millors participants, en què es té en compte la velocitat, l'originalitat, la diversió, i el temps i la feina que ha suposat la construcció d'aquests ginys. Dins la categoria d'adults hi ha premis per l'andròmina més original, la més ràpida i l'andròmina grupal, i també hi ha premis en la categoria infantil.

La baixada d'andròmines, i la mongetada popular i el ball que es fa un cop acabada la cursa, són els actes centrals de la festa major en la seva recta final, i només quedarà pendent un espectacle de risoteràpia, l'endemà a 2/4 de 8 del vespre. Des de dilluns, i durant tota la setmana fins divendres, es fan les nits a la fresca, amb activitats esportives, tallers, i classes de ball o música.