Entre el total de 105 ajuntaments de la Catalunya Central que tenen majoria absoluta s'observen diferents casos. Segons el municipi, els partits que van obtenir més de la meitat dels regidors van tenir més rivals o menys. Per una banda, hi ha poblacions on es van presentar més de dos partits i els vots van atorgar una victòria majoritària a un d'ells. Per altra banda, en alguns pobles, només hi havia dues candidatures i la balança es va decantar cap a una banda o bé cap a l'altra. Però també hi ha indrets de les comarques centrals on només hi havia un sol partit i, aquest, tenia la victòria i la majoria absoluta garantides.

La majoria de formacions que van obtenir majoria absoluta als ajuntaments de la Catalunya Central només van tenir com a rival un sola formació política. És el cas de quaranta-nou poblacions de la regió central que només podien triar entre dues candidatures, i una d'elles va obtenir la victòria. Un dels exemples és Puig-reig, on només es van presentar Junts i ERC i la victòria se la va endur aquesta darrera amb 1.175 vots. La majoria de municipis que només tenen dues llistes solen ser més petits.

En canvi, a les ciutats de la Catalunya Central hi havia més de dos partits i fins i tot de tres a les eleccions municipals. En total, trenta-vuit consistoris van aconseguir majoria absoluta amb més d'un partit a l'oposició. Destaca el cas de Solsona, on hi havia un total de sis partits i les urnes van donar majoria absoluta a ERC amb 2.145 vots.

Finalment, un total de divuit ajuntaments tenien la concurrència d'un sol partit. Un dels casos rellevants és Navès, al Solsonès, on Junts per Catalunya es va endur tot el pastís.