Artés s'endinsa aquest cap de setmana en el gros de la seva festa major, que ja va arrencar dijous, però que encara s'allargarà fins dimarts. La música, sobretot a base de balls i concerts de nit, però també els actes més tradicionals i populars, com la trobada de gegants de demà, es combinaran amb altres propostes no tan usuals, com ara un espectacle de circ, o altres de vinculades a la gastronomia.

El programa del cap de setmana començarà amb l'obertura de la zona de colles, aquest matí a les 10 a la zona de l'escola bressol municipal, i ja hi haurà una primera proposta gastronòmica, amb un concurs de paelles al passeig Diagonal que coincidirà amb l'obertura de la zona de happy trucks a Cal Sitges, on avui i demà també es podrà visitar una fira del disc i col·leccionisme. A la tarda, hi haurà castells i sardanes, i un espectacle de circ amb Etxea, a 2/4 de 8 al passeig Diagonal. A partir d'aquí, agafarà el relleu la música, amb balls i concerts que hi haurà cada nit fins dilluns, quan actuarà La Banda del Coche Rojo.

Demà al matí estarà dedicat als gegants, amb la XXV trobada de colles, que faran una cercavila i un ball. A la tarda, hi haurà una cursa de cavalls i una festa de l'aigua i l'escuma, fins que arribi una nova nit musical. Dilluns, destaca la gimcana del matí i un espectacle de confeti a la tarda, mentre que la nit tindrà una festa remember amb música dels 80 i 90 abans dels balls i concerts. Dimarts destaquen les havaneres del vespre, i la traca final.

També hi ha l'Alternativa

En paral·lel, l'Ateneu Popular La Falç organitza per 22è any la Festa Major Alternativa. Avui hi haurà una nit de concerts amb El Cigar-rito de después, Decelaratix, Insershow, i Belén Natalí. Demà, a les 6 de la tarda, arriba un dels plats principals, amb la gimcana per equips Les més fortes de la Gavarresa, i un concert amb Alicia Ramos. L'Alternativa s'acabarà dilluns, amb un vermut de festa major a la plaça de la Font, i amb un sopar de gala a les 9, per donar pas a una cercavila musical que començarà a les 11 des de la zona del Bosquet.