L'Ajuntament de Sant Vicenç també vol incidir en mesures que facin més fàcil poder anar a peu, especialment en les zones més cèntriques i comercials. «Ja tenim algunes zones només per a vianants», apunta l'alcaldessa, Adriana Delgado, però es tracta d'afavorir encara més la circulació a peu en detriment del trànsit rodat, per bé que això no impliqui necessàriament suprimir-lo.

Entre les possibilitats en estudi que l'Ajuntament té sobre la taula hi ha la creació de les anomenades zones 10, en què es limitaria la velocitat dels vehicles rodats a un màxim de 10 km/h en uns car-rers determinats, on es decidís implementar aquesta mesura. D'aquesta manera «incrementaríem la seguretat dels vianants i canviaríem actituds dels conductors», sosté Adriana Delgado, tenint en compte els excessos de velocitat que es donen en alguns casos.

Mesures com aquesta, a més, «també repercutirien en el comerç», defensa l'alcaldessa, convençuda que «allà on hi ha vianants, hi ha més moviment i, de rebot, més compres i vendes».

A hores d'ara l'equip de govern encara no ha pres cap determinació, però té clar que vol implementar mesures en aquest sentit, amb el doble objectiu d'afavorir la circulació a peu i el comerç.