L'actriu Anna Barrachina serà enguany la pregonera de la Festa Major de Cardona, amb un acte institucional aquest vespre, a 2/4 de 9, a la sala de plens de l'Ajuntament. D'aquesta manera es farà la inauguració oficial de la festa, que tanmateix concentrarà l'activitat entre els dies 7 (a la matinada) i 10 de setembre. Presidirà l'acte d'aquest vespre l'alcalde, Ferran Estruch, acompanyat de la corporació municipal.

Nascuda a Sitges l'any 1968, Barrachina és «actriu de vocació». Ja des dels 18 anys va formar part de La Cubana, amb qui va protagonitzar alguns dels seus papers més emblemàtics en obres com «Cómeme el coco, negro» o «Cegada de amor». Després del seu pas per La Cubana, l'actriu catalana ha continuat la seva trajectòria professional a sèries de televisió com «Ventdelplà», «El comisario», «Al salir de clase», «Amar es para siempre», «Merlí»... i participant en algunes pel·lícules com «La vida por delante» i «Tapas», i en l'actualitat està immersa en el món del teatre.

Quatre dies d'activitat intensa

El pregó d'avui serà el primer tast d'una festa major que arrencarà de ple la nit de divendres amb la Nit de l'Empalme, i s'allargarà fins dimarts. La Nit de l'Empalme tindrà un altre pregó, en aquest cas amb personatges dels Pastorets de Cardona, i un programa de concerts que durarà tota la nit, fins a l' encierro de les 8 del matí.

Dissabte hi haurà un espectacle infantil al matí, però bona part del protagonisme se l'endurà enguany el ball de bastons, durant el trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini des de la residència fins a l'església, que començarà a 3/4 de 6 de la tarda. I és que per primer cop, entre els vuit components del ball de bastons hi haurà dues nenes, que dansaran en diversos punts del recorregut, tant dissabte, com en l'itinerari invers que es farà dimarts, després de la missa de les 11 del matí.

Al corre de bou de la tarda de dissabte, seguirà una cercavila nocturna de gegants, i un nou concert i ball de festa major. De fet, els gegants tornaran a ser el centre de la festa diumenge al migdia, amb una trobada amb una desena de colles, a banda de les locals. A la tarda, hi haurà el corre de bou tradicional amb la cargolera, i novament, el ball i el concert de nit.

L'endemà, la festa arrencarà a les 8 del matí amb un nou encierro, i un taller infantil abans de la missa solemne amb el ball de l'Àliga dins del temple, i del corre de bou infantil. A la tarda, hi haurà la cercavila de calaixons i a la nit, la música tornarà a ser protagonista amb un concert. La festa major s'acabarà oficialment dimarts amb una nova missa i el retorn de la Mare de Déu a la residència, una tarda infantil, i una funció de teatre. A la nit, concert, i el castell de focs final.