La sala d'actes del centre cultural La Creueta acollirà aquesta tarda a 2/4 de 8 un col·loqui sobre «Republicanisme, drets i llibertats», que obrirà els actes relacionats amb la Diada al municipi. Hi participaran els diputats al Parlament José Rodríguez (ERC) i Ferran Pedret (PSC); els diputats al Congrés Sergi Miquel (JxC) i Aina Vidal (Comuns), i el portaveu de la intersindical CSC, Marc Sallas.

Els actes es reprendran dilluns a les 8 al centre cultural amb l'espectacle Per Nassos!, del pallasso Jordi Pesarrodona i la companyia Komiko Klun.

L'endemà, també a les 8 del vespre, es farà una concentració de torxes i una ofrena floral al monument de Rafael Casanovas i, per primer cop, amb una lectura de poemes, actuacions musicals i parlaments del director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, Adam Majó, i de l'alcalde, Josep Maria Feliu. I al vespre, els actes es bifurcaran. D'una banda, el Centre Excursionista muntarà un sopar de carmanyola a Castellsapera per observar el projecte Llum i Llibertat que es farà a Montserrat. De l'altra, a la plaça de l'Ajuntament hi haurà sardanes, i el Rebrot organitzarà una botifarrada i espectacles de màgia. A mitjanit, tindrà lloc la baixada de la senyera i concerts.