El Moianès tornarà a viure un cap de setmana de festes majors, en aquest cas amb celebracions a Calders i a l'Estany, que en tots dos casos s'allargaran fins dimarts i enllaçaran amb els actes de la Diada Nacional de Catalunya.

Calders ja va celebrar ahir el pregó i el castell de focs, i avui s'endinsa en els actes centrals del programa, amb un mercat, una mostra d'entitats, i una jornada de folklore català tot el matí a la plaça Major, que acabarà amb una arrossada al centre cívic. A la tarda, hi haurà un espectacle infantil i xocolatada popular, i un sopar de festa major, previ al ball de confeti i a un espectacle musical. Demà serà el torn dels gegants, amb una cercavila, i a la tarda hi haurà música de cobla, seguida d'un cercatasques popular. Dilluns al vespre es pujarà al castell per veure un espectacle de llums, i dimarts s'acabarà la festa amb el popular caga l'euga i un espectacle d'animació musical a mitjanit.

L'Estany també s'endins avui en els actes principals, i amb la música de protagonista. Hi ha prevista una festa Holi, playback, itineraris musicals per Amèrica i Europa i havaneres.

El pregó no es farà fins demà, després de la missa de les 12 del migdia, i inclourà un reconeixement a Manel Almodóvar Salvat, farmacèutic del poble, mentre que a la tarda es farà un ball de gala. Dilluns serà el torn del ball de confeti, i dimarts, tindrà lloc un campionat de botxes i una botifarrada després de la baixada de torxes prèvia a la Diada, que se celebrarà l'endemà coincidint amb l'espectacle Soliloqui, a càrrec de Ton Muntaner.

Música i esport a Sant Feliu

A Sant Feliu Sasserra també és festa major, amb activitats esportives aquest matí i un tobogan d'aigua i una festa Holi amb escuma a la tarda, prèvia al sopar d'entitats i al concert de versions. Demà al matí es farà la dansa de treure ball, i a la tarda un espectacle, sardanes, concert i ball de nit. Dilluns, més música, i se saltarà a la Diada, amb una cercavila de gegants.