En un temps anterior a Netflix, i fins i tot al vídeo VHS, les sales de cinema eren un eix central de la vida col·lectiva als pobles. El pregoner de la Festa Major de Sallent, el fuster i músic Jaume Riu, va rememorar els actes que hi tenien lloc a la primera meitat del segle XX, quan Sallent havia arribat a tenir tres sales de cinema. Però ràpidament Riu va fer ús de la seva memòria per parlar amb nostàlgia i simpatia d'uns anys en què la festa major era realment la més gran del poble. «Ara hi ha tantes festes, que la major ja no és la que era», va afirmar.

El sallentí va parlar dels anys 60 i 70, quan les orquestres eren les protagonistes de l'agenda festiva. «Els Ferrocarrils organitzaven trens a les tres de la matinada cap a Manresa i Berga perquè la gent tornés al seu poble, i es parava el ball per anunciar la seva sortida», explicava, tot rememorant fins a quin punt era popular la festa major del poble bagenc. Va tenir un record especial per a la popular orquestra de Sallent, La Rosaleda, que l'any vinent celebrarà el 75è aniversari.

«Un dels moments més esperats era el ball de confeti, on et podies desestressar i fer el bandarra amb el llançament de boles de confeti a qui no suportaves, com el sogre o el cunyat que no suportaves», va recordar. Unes 300 persones van presenciar el pregó, que va tenir lloc al balcó de l'ajuntament, i en acabat va actuar The River Troupe Gospel Sallent, formació de la qual Riu forma part.