La pluja va deslluir ahir els actes programats a Navarcles en la vigília de la Diada de l'Onze de Setembre, que es van haver de celebrar a la sala de plens, que tanmateix va quedar atapeïda amb un centenar llarg de persones.

El nou equip de govern, d'Ara Navarcles, la CUP i En Comú, havia programat enguany una Diada més àmplia de l'habitual, combinada amb activitats organitzades pel Rebot, que finalment es van haver de suspendre, com també la marxa de torxes prèvia.

De tota manera, la festa va mantenir la part essencial, i va tenir com a convidat el director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, Adam Majó, que va fer un parlament breu però concís a favor dels drets i les llibertats en una democràcia, l'espanyola, «que sempre és millorable» i que precisament, i sobretot d'ençà de l'octubre del 2017, vulnera aquests drets. Majó va anar desgranant alguns fets que considera que exemplifiquen aquesta privació, des de l'intent d'impedir votar l'1-O, fins a les retallades en el dret a l'associació quan s'ha considerat un agreujant en el cas de Forcadell o Cuixart; de manifestació, també en el cas de Sànchez i Cuixart; de llibertat d'expressió amb el tancament de webs; o contra el dret a un judici just.

La pubilla de Navarcles, Georgina Vogler, va llegir un manifest de record als independentistes presos i exiliats, i l'alcalde, Josep M. Feliu, va posar el punt final abans de cantar Els segadors. També hi va haver actuacions musicals i lectures de poemes.

Al final, i malgrat la pluja, es va fer l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova.