La campanya per donar a conèixer la nova Ordenança municipal sobre la tinença d’animals de Santpedor que es va engegar el passat 24 de maig ha arribat al seu equador. Fins ara ja s’ha distribuït informació del contingut de la nova ordenança que entre altres coses estableix els aspectes bàsics de convivència i salut pública que cal tenir en compte quan ets propietari d’un animal. També estableix les sancions que es podran imposar en cas de no compliment de l’ordenança.

Per fer arribar a tothom els continguts, l’Ajuntament va informar casa per casa dels principals aspectes de l’ordenança. Es demana als propietaris que tinguin el seu animal de companyia censat, que en recullin els excrements de la via pública i els dipositin a les papereres o contenidors de rebuig, que portin els animals lligats i amb un collar on hi hagi la identificació censal i que es respecti la tranquil·litat del veïnat especialment a partir de les 9 del vespre. També s’insta als propietaris a abocar aigua on hagi orinat el seu animal per evitar brutícia i males olors.

Precisament en el marc de la campanya s’han distribuït fins ara un centenar d’ampolles d’aigua plegables i fabricades sense el component tòxic BPA per diluir els orins de la mascota. Han passat a recollir aquesta ampolla com a part de la campanya prop d’una cinquena part dels propietaris de gossos que actualment estan censats a Santpedor.Després de vacances, informació directa abans de sancionar

L’ordenança que està penjada al web de l’Ajuntament, també estableix sancions per als propietaris que no la compleixen. Aquesta setmana, la policia local de Santpedor està informant i recordant l’ordenança entre propietaris que no l’estan seguint. La intenció és que durant un temps es conegui la necessitat de respectar la salut pública i la convivència abans de sancionar.