La hissada de la senyera al turó de la Torre ha estat de nou l'acte central de la Diada Nacional de Catalunya a Súria, que s'ha celebrat amb la participació de nombroses persones i el protagonisme de les entitats de la vila. Els altres actes del programa commemoratiu de l'Onze de Setembre, que es va iniciar ahir dimarts, han estat la 20a Trobada de Puntaires i la inauguració de l'exposició 'Sota les bombes. Els atacs aeris a

Catalunya durant la guerra civil'.

L'acte de la Torre ha començat amb la lectura d'un manifest que enguany ha estat elaborat per l'Agrupació Sardanista-Bastoners de Súria. En el seu redactat es destaca "el significat profund" de la Diada i es fa un reconeixement a totes les persones i entitats que en van recuperar la celebració a Súria i l'han mantingut fins a l'actualitat com un acte de participació lliure, "sense por i amb compromís".

El manifest acaba amb unes paraules del poeta i científic David Jou: "Per la justícia, per la llibertat, per la democràcia, per la paraula nostra i la dels altres, pels arguments i els vots a favor i en contra, pel tracte just, pel futur obert, per la pau amable. Ser-hi. Tornar a ser-hi. Insistir a ser-hi!".