El Consell Comarcal del Bages ha aprovat l’adjudicació de les beques menjador per al curs 2019-2020. Un total de 2.862 infants de primària i secundària de la comarca es podran beneficiar enguany de les ajudes per pagar el tiquet menjador que atorga l’àrea d’Educació de l'ens a través dels requisits marcats pel departament d’Educació de la Generalitat.Del total de beques menjador adjudicades, 2.772 cobreixen el 50% del cost del servei

de menjador, mentre que la resta (90), inclouen la totalitat del cost. Respecte el curs anterior les beques atorgades augmenten un 13%. Des de l’àrea d’Educació s’han pogut concedir totes les sol·licituds rebudes que complien els requisits i que han aportat tota la documentació necessària per tramitar les ajudes. Durant les properes setmanes s’obrirà el termini per a les sol·licituds que tenen pendent la documentació pertinent i podran optar a la segona convocatòria de les beques.

La gestió s’amplia

Aquest nou curs el servei de menjador escolar, que gestiona el Consell Comarcal del Bages, augmenta i passa de 29 a 31 centres d’educació primària i llars d’infants de la comarca del Bages amb la incorporació de les escoles Joan de Palà, de Cardona, i Mare de Déu de Montserrat, de Súria, respectivament. Per a la consellera d’Educació del Consell Comarcal del Bages, Sílvia Tardà, "arribar a nous centres és una bona notícia perquè com a institució volem potenciar un servei de qualitat i proper que fomenti el temps de lleure al migdia".

La darrera enquesta de satisfacció del servei de menjador escolar, corresponent al curs anterior, indica que la qualitat dels menús és valorada conjuntament amb una nota mitjana d’un 6,82. La nota és superior a les llars d’infants i arriba al 7,70. Pel que fa a la valoració de l’oferta educativa de l’espai de migdia, la nota mitjana arriba al 6,96. Aquestes xifres han estat extretes d’una mostra de 301 enquestes, que suposen el 18% de les famílies usuàries del servei de menjador escolar gestionat des del Consell Comarcal del Bages.