Aquest setmana Sant Fruitós de Bages ha posat en funcionament dos nous equips dobles (per a 4 vehicles) de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics. Aquests aparells s'han instal·lat al carrer Montsant del polígon Casa Nova i al carrer Aneto del polígon Sant Isidre.

Aquestes dues estacions de càrrega elèctrica funcionen amb un software de gestió i control compatible amb els aparells que ja hi ha instal·lats al nucli de Sant Fruitós de Bages i permeten carregar el vehicle elèctric de forma completa en un màxim de 20 minuts.

El municipi ja disposa de dos punts dobles de recàrrega semiràpida públics i gratuïts, amb un temps de recàrrega completa d'un màxim de 2 hores. Un està ubicat a la carretera de Vic, a l'alçada de la plaça Onze de Setembre, i l'altre a l'avinguda Bertran i Serra.

El sistema de funcionament d'aquests dos nous punts als polígons és el mateix que a la resta de punts de recàrrega que actualment ja es troben instal·lats al municipi, de forma gratuïta, i a través de la targeta municipal del servei de recàrrega de vehicles elèctrics. La qual es pot sol·licitar de forma telemàtica a la web de l'Ajuntament. Els punts de recàrrega també funcionen mitjançant qualsevol de les targetes d'altres municipis catalans que formen part de l'Aliança de Municipis per a la Interoperativitat, amb el clauer d'Electromaps, i a través d'una App.

Amb aquests dos nous punts, Sant Fruitós de Bages fa un pas més per ampliar l'oferta de punts de càrrega gratuïta a la via pública.