Si no hi ha cap imprevist, l'exalcaldessa de Santpedor i exdelegada del Govern a la Catalunya Cetral, la republicana Laura Vilagrà, serà la nova gerent del SantpedorCatalunyaLaura VilagràConsell Comarcal del Bagesen substitució de Cristina Rubio, que ha ocupat aquest càrrec durant els darrers 18 anys.

Vilagrà és la candidata a ocupar la gerència del Consell a proposta del mateix govern (ERC i JxC) després de quedar en primer lloc en un procés obert de selecció en el qual s'han presentat 19 persones. El nomenament de Vilagrà se sotmetrà a votació al ple de dilluns que ve a les 6 de la tarda, i si no hi ha sorpreses, es convertirà en la nova gerent de l'ens. Es tracta d'un càrrec de confiança, amb una dedicació a jornada sencera durant els propers quatre anys.

Precisament, en ser un càrrec eventual, la gerència del Consell Comarcal venç al final de cada mandat, però es dona el cas que al Bages s'havia anat renovant en la figura de Cristina Rubio des de feia gairebé dues dècades. Tanmateix, la nova convocatòria que s'ha fet ara comportarà un relleu després de 18 anys, a partir «d'un procés obert que ha donat les mateixes oportunitats a tothom qui s'hi ha volgut presentar», amb el requisit mínim de disposar d'una llicenciatura, i que s'ha resolt amb uns criteris «el màxim d'objectius», tant pel que fa a la puntuació de mèrits com a l'entrevista personal amb cadascun dels candidats, assegurava ahir a aquest diari el copresident de l'ens, Eloi Hernàndez.

El canvi de gerència coincidirà amb els canvis que hi ha hagut al govern comarcal aquest mandat, en què ERC, que fins ara havia tingut de socis el PSC (fins que va donar suport a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya) i els Comuns, ara ha format coalició amb Junts per Catalunya. En la legislatura actual, PSC, els Comuns, la CUP i Cs són els grups de l'oposició al Consell Comarcal del Bages.