El grup comarcal de la CUP al Consell del Bages considera que el proper nomenament de Laura Vilagrà com a nova gerent de l'ens s'ha fet amb un corcurs «amb deficiències de criteri», que no permeten «fer una justificació clara» d'aquesta elecció, motiu pel qual demanen que es repeteixi. Tal com va informar Regió7 (vegeu edició de dimarts), l'exalcaldessa de Santpedor per ERC i exdelegada de la Generalitat a la Catalunya Central és l'escollida per ocupar la gerència del Consell en substitució de Cristina Rubio, que l'ha ocupat els últims 18 anys. El nomenament s'ha d'oficialitzar en el ple convocat per a dilluns que ve.

Segons la CUP, Vilagrà ha estat proposada pel Govern, conformat per ERC i JxCat, després d'un procés de selecció obert en què s'han presentat 19 persones. Roser Alegre, Guillem Cabra i Genís Rovira, representants de la formació, denuncien «les clares mancances pel que fa als criteris i al procediment de selecció». Un cop consultades les bases del concurs, alerten que «no exposaven criteris de selecció clars ni establien cap puntuació ni barems de mèrits objectius».

Els cupaires posen en relleu, mitjançant en comunicat que han fet públic, que «la falta de cap tipus de puntuació no permet fer una justificació clara i transparent de la idoneïtat de Vilagrà per al càrrec». En aquest sentit, subratllen que «crida l'atenció que l'escollida sigui membre d'ERC, el partit que presideix el Consell», i afirmen que el procés s'ha centrat únicament «en la valoració d'una entrevista per part de la presidència del Consell, qui ha elegit la nova gerent. La CUP considera que «el que se'ns va vendre com un procés de transparència democràtica ha acabat sent una cortina de fum» i reclama que es repeteixi el concurs «amb bases clares i criteris objectius, que no permetin dubtar del seu resultat».