L'exalcalde de Sallent, David Saldoni, ha deixat avui la presidència de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). La pèrdua de l'alcaldia, el maig passat, no li ha permès presentar candidatura per renovar la presidència durant l'assemblea de l'entitat, celebrada a Girona. L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, és el nou president de l'entitat en substitució del sallentí.

David Saldoni, que ha estat alcalde de Sallent en els darrers vuit anys, va perdre el càrrec a les eleccions municipals del mes de maig en favor del republicà Oriol Ribalta. En conseqüència ha hagut d'abandonar la presidència de l'ACM, ja que els estatuts de l'entitat municipalista requereixen que qui la presideix ha de ser batlle.

El bagenc va posar-se al capdavant de l'entitat el gener del 2018 en substitució de Miquel Buch, que va passar a ser conseller de la Generalitat. Saldoni va obtenir el càrrec en l'assemblea de l'entitat celebrada el gener del 2018 a Cardona i va obtenir el suport del 96,4 % dels vots. Fins aleshores era vicepresident i cap de la comissió sectorial de Benestar Social i Participació. El fet que deixés de ser alcalde no li ha permès presentar candidatura per renovar la presidència.

Els substitueix l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que ha estat escollit president en la XXI Assemblea que l'entitat municipalista ha celebrat avui a Girona amb el 95% dels vots a favor.