L'exalcalde de Sallent David Saldoni va deixar ahir la presidència de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). La pèrdua de l'alcaldia, el maig passat, no li va permetre presentar candidatura per renovar la presidència durant l'assemblea de l'entitat celebrada ahir a Girona. L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, és el nou president de l'entitat, en substitució del sallentí.

David Saldoni, que ha estat alcalde de Sallent en els darrers vuit anys, va perdre el càrrec a les eleccions municipals del mes de maig en favor del republicà Oriol Ribalta. En conseqüència, ahir, durant l'assemblea, va haver de deixar la presidència de l'ACM, ja que els estatuts de l'entitat municipalista requereixen que qui la presideix ha de ser batlle.

El bagenc va posar-se al capdavant de l'entitat el gener del 2018 en substitució de Miquel Buch, que va passar a ser conseller de la Generalitat. Saldoni va obtenir el càrrec de l'assemblea de l'entitat celebrada el gener del 2018 a Cardona i va obtenir el suport del 96,4 % dels vots. Fins aleshores era vicepresident i cap de la comissió sectorial de Benestar Social i Participació. El fet que deixés de ser alcalde no li ha permès presentar candidatura per renovar la presidència.

El substitueix l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que va ser escollit president en la XXI Assemblea que l'entitat municipalista va celebrar ahir a Girona, amb el 95% dels vots a favor.