Renfe inicia aquest cap de setmana una nova fase de les obres de millora a l’estació de Vacarisses, que tindrà afectacions durant la nit de dissabte a diumenge, degut a la maniobra d’hissat i posterior instal·lació del tram central de la passarel·la. Això obligarà a interrompre el trànsit ferroviari i a establir un servei de carretera entre Manresa i Terrassa amb sortida a les 5.59 de la matinada de Manresa.

Els principals treballs contemplen la construcció d'un pas elevat que connectarà les dues andanes de l’estació amb la instal·lació d’ascensors per tal de garantir la mobilitat dels clients. A més també es duran a terme tasques de recrescuda de l’alçada de les andanes per arribar als 68 centímetres sobre la cota del carril i l’ampliació a 200 metres per facilitar l’estacionament de trens en doble composició.

Els treballs també contemplen actuacions de rehabilitació de la marquesina de l’edifici de viatgers, el tancament perimetral de l'estació, la instal·lació de màquines autovenda, validadores de bitllets, així com nous teleindicadors i la millora en matèria d’eficiència energètica canviant per llum amb tecnologia LED.

Coincidint amb les actuacions de millora de l’accessibilitat, també es realitzarà la instal·lació dels nous sistemes d’informació i atenció al client. Aquests equipaments consisteixen en teleindicadors LED a cadascuna de les andanes amb missatges dels properes parades que realitza així com el temps estimat d’arribada. A més també s’instal·larà una pantalla amb informació en temps real de les properes circulacions.

A més de les actuacions a l’estació de Vacarisses, el pla d’accessibilitat també s’està desenvolupant a les estacions de Sant Miquel de Gonteres, i està previst que digui a terme la licitació del projecte d’accessibilitat durant aquest 2019 a l’altra estació del municipi, Vacarisses-Torreblanca. Una inversió a la línia R4 nord propera als 10,5 milions d’euros en el tram Barcelona - Terrassa - Manresa que es concreta a les estacions de Sabadell Centre, Torre del Baró, Castellbell i El Vilar-Monistrol, Viladecavalls, Sant Miquel de Gonteres i Manresa.