L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet (ERC, PSC i En Comú) preveu aprovar en el ple municipal d'aquest dimecres el document del projecte del camp de futbol, amb els canvis realitzats respecte l'inicial. Això permetrà que, si tot va sobre el previst, divendres es pugui recepcionar l'obra i aquest cap de setmana es posin finalment en marxa les noves instal·lacions.

Les deficiències tècniques i constructives que hi havia en les obres del camp de futbol de Sant Vicenç de Castellet, ara ja resoltes, feien inviable la recepció de l'obra, un tràmit necessari per obrir les instal·lacions i que estava pendent des de fa mig any. Un cop la constructora ha arranjat les deficiències pendents i la direcció d'obra ha justificat els canvis realitzats en el projecte inicial, el consistori ja podrà aprovar demà l'actualització del projecte i posteriorment recepcionar l'obra.

Segons apunta l'alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, amb aquest document «tenim una foto final de l'obra tal i com ha quedat sobre plànols amb tots els canvis que s'han fet respecte al projecte inicial». L'aprovació d'aquest document els permetrà fer la recepció dels treballs amb les empreses i la direcció d'obra, un tràmit previst per aquest mateix divendres.

Si tot va sobre el previst la intenció és poder obrir el camp dissabte i fer el primer partit diumenge, tal com ha informat el regidor d'Esports, Josep Martí. «Estem a l'espera d'aquest tràmit però en principi ha de ser així», apunta.

Tot i no haver pogut posar en marxa la totalitat de les noves instal·lacions si que en els darrers dies el Futbol Club Sant Vicenç ha pogut fer els primers entrenaments al nou camp, però utilitzant només la part de gespa, que segons un informe de la direcció d'obra si que estava enllestida. De totes maneres, encara no es pot fer ús de la resta d'instal·lacions com la graderia o els vestuaris.

Mig any esperant la recepció

Els treballs al camp de futbol de Sant Vicenç van començar l'estiu de l'any passat, i es preveia poder estrenar les instal·lacions la primavera passada, després de més de mig any d'obres intenses perquè implicaven una remodelació pràcticament integral del camp que ja hi havia per ajustar-lo a les mides reglamentàries i dotar-lo de nous serveis.

La convocatòria d'eleccions generals del 28 d'abril va impedir poder fer una inauguració oficial del nou equipament, però al seu lloc es va organitzar una jornada de portes obertes el 23 de març, en què l'obra es donava pràcticament per finalitzada i en espera de poder ser recepcionada en breu. Ni el govern del PDeCAT que hi havia aleshores, ni l'actual coalició entre ERC, PSC i En Comú, encara no han pogut recepcionar l'obra en considerar que tenia deficiències tècniques i constructives que ho feien inviable. Ara, un cop resoltes el tràmit ja serà possible.

La majoria de les incorreccions que el govern actual hauria detectat en l'obra eren deficiències en l'execució, ja sigui en els acabats o pintades de les façanes i la pintada a mig fer de la pèrgola d'entrada. En alguns casos també hi hauria deficiències en el material utilitzat, en les xarxes de les porteries, i problemes d'humitats i d'embassament d'aigua en algunes portes quan plou, entre altres.

L'Ajuntament també va lamentar que durant l'execució de l'obra hi va haver modificacions respecte del projecte inicial, que, segons l'equip de govern, no havien estat degudament justificades, com ara la redistribució dels vestidors, la ubicació de la sala de màquines, i modificacions que afectaven el drenatge de la gespa.