L'actual vicepresident primer del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, ha estat designat nou president del Consell d'Alcaldes del Bages. El nomenament es va acordar dimecres en el marc de la primera reunió del Consell d'Alcaldes corresponent a la nova legislatura.

Hernàndez, alcalde de Fonollosa des de l'any 2015 i regidor al govern municipal des del 2011, va ser conseller comarcal d'Educació, Cultura i Joventut durant l'anterior legislatura. El nou president del Consell d'Alcaldes del Bages té 32 anys i és llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració i màster en professor de secundària i batxillerat i postgrau en Polítiques i Gestió Cultural.

En el marc de la trobada es va fer la presentació de l'equip de Govern del Consell Comarcal del Bages als alcaldes i alcaldesses de la comarca i es van exposar les principals línies de treball per part de la presidència del Consell d'Alcaldes. Hernàndez ha apuntat «que independentment de la ideologia i de les decisions estratègiques de cada municipi, el consell d'alcaldes és un espai de diàleg, debat, consens i respecte». Precisament s'ha volgut que aquesta figura l'ostenti el vicepresident del Consell «perquè els alcaldes siguin una pota més del Govern comarcal».