El ple de l'Ajuntament de Navarcles va aprovar per àmplia majoria i sense cap vot en contra la creació dels anomenats grups de treball, una iniciativa que pretén facilitar i incentivar la participació dels veïns i veïnes en la presa de decisions que afecten el municipi.

La proposta contempla la formació de 10 grups de treball que abasten diferents àrees: Cultura, Medi Ambient, Gent Gran, Educació, Feminisme i LGTBIQ+, Polítiques Digitals, Sobiranies, Mobilitat, Coordinació Social i Esports. Aquests grups de treball esdevindran a la pràctica espais de debat i consens per tal de deliberar estructuradament sobre qüestions d'importància estratègica. Els ciutadans que en formin part podran participar en l'elaboració, el seguiment i l'avaluació de diferents polítiques públiques i serveis de l'Ajuntament.

Amb la creació dels grups de treball, l'equip de govern pretén transformar la vinculació entre la ciutadania i l'Ajuntament amb la voluntat d'implicar els veïns i veïnes en els objectius col·lectius del poble, així com d'impulsar un govern més obert que permeti un diàleg permanent.

Tots aquells navarclins i navarclines que ho vulguin es podran apuntar al grup o grups que els interessi segons les seves preferències. Ben aviat es farà una campanya informativa en la qual es donaran tots els detalls de les inscripcions.