La Marxa de Torxes ja ha arribat a Lledoners. Quatre llargues cues de persones que han sortit de quatre punts del Bages (Santpedor, Sant Joan de Vilatorrada, Pineda de Bages i el Santuari de Joncadella) aquest dimarts 1 d'octubre al vespre per commemorar el segon aniversari del referèndum de l'1-O.

L'organització vol que aquesta marxa suposi un «clam per la unitat estratègica per la independència que ha de servir per fer front a la repressió i per actuar conjuntament» quan surtin les sentències dels presos.

75

Marxa de Torxes de Lledoners 2019

Allà, on ja hi havia gent esperant molt abans de l'arribada de les cues, hi ha actuacions musicals i folklòriques. També s'hi fan els parlaments de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, d'un representant d'Òmnium, i de familiars dels presos. La lectura del manifest anirà a càrrec de representants dels quatre pobles del Bages que van ser agredits per la Guàrdia Civil el dia 1 d'octubre.

Durant als actes al punt de trobada final, s'han realitzat crits d'«Unitat», «Llibertat presos polítics», «Independència» i s'han cantat diverses cançons reivindicatives». També les colles geganteres de Callús i Sant Joan han estat presents a Lledoners.