L'Assemblea d'Esquerra Republicana (ERC) de Sallent ha declinat l'oferta de Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet, a l'oposició, de formar un govern ampli amb 11 regidors. Els republicans, que governen amb una àmplia majoria de 7 representants, consideren que, amb el nou repartiment de regidories i la feina ja iniciada de reestructuració i reorganització interna del consistori, «Sallent necessita nous aires amb la il·lusió de seguir teixint projectes ja iniciats però també d'aconseguir nous reptes d'interès comú». D'aquesta manera, rebutja incorporar al seu govern els quatre regidors de Junts de Sallent.

A través d'una carta adreçada a Junts per Sallent, ERC argumenta que el mes de maig passat «la ciutadania va votar, massivament, a Esquerra de Sallent per un canvi responsable, amb un equip preparat i un govern obert i transparent». Per aquest motiu, diuen, «ens considerem responsables de liderar aquest canvi».

Seguint amb la seva argumentació, els republicans apunten que es van presentar «per ser la força del canvi, per canviar males praxis i treballant en tot moment, colze a colze, entre entitats, veïns i veïnes i tot el teixit social amb qui compta el nostre municipi» i que entenen que «tenim projectes i models de poble diferents, i en la diversitat hi ha la riquesa que ens uneix».

Tot i així, diuen, «sempre ens trobareu oberts a escoltar i treballar conjuntament pel bé comú i l'interès col·lectiu de Sallent, Cabrianes i Cornet». Per això, emplacen al partit liderat per David Saldoni a treballar en una taula de diàleg composada per tots els regidors del consistori «per avançar en temes i projectes del municipi i tenir un fòrum on intercanviar propostes, opinions i suggeriments per avançar plegats».