El grup municipal d'ERC a Sant Fruitós de Bages hauria desencallat finalment l'aprovació del cartipàs municipal, després que ahir al vespre s'ajornés el ple municipal on s'havia d'acordar. Segons un comunicat, els republicans han presentat un darrer document de proposta que hauria estat acceptat per l'equip de govern de Gent fent Poble (GfP) i emplacen a la resta de grups municipals (PSC i JxCat) a sumar-s'hi.

Segons ERC «des de la constitució dels ajuntaments el passat 15 de juny, Esquerra ha estat disposada a buscar un acord per aprovar un cartipàs municipal que permeti un bon govern a Sant Fruitós». Els republicans afirmen que «passats més de 100 dies de govern i moltes hores de reunions de treball, i en un acte de responsabilitat política» han presentat un darrer darrer document de proposta que, asseguren, ha estat acceptat per l'equip de govern.

Les mesures que aquest document preveu estan pensades, diuen, «per garantir el consens, i assegurar la transparència i la bona gestió municipal». Apunten també que «per més que hi hagi hagut veus interessades a fer veure que era un tema de sous, ERC ha mantingut en tot moment que el focus d'interès és poder oferir als veïns la màxima transparència en el govern per Sant Fruitós».

ERC apunta també que «arribar a aquest acord ha suposat un gran esforç» i el fan extensiu a la resta de grups municipals de l'ajuntament perquè s'hi puguin sumar. Finalment, la formació conclou que «una vegada més fem un exercici de responsabilitat, envers la bona governança municipal i esperem que sigui aprofitada per l'actual equip de govern».