La consellera de Justícia, Ester Capella, ha negat que hi hagi un tracte de favor als presos del procés per les múltiples visites que reben i altres suposats privilegis al centre penitenciari de Lledoners, dependent de la Generalitat.

En resposta a una pregunta oral del diputat de Ciutadans Manuel Rodríguez, Capella ha assegurat que s'aplica la llei i el reglament penitenciari i que tots els presos tenen "els mateixos drets".

La consellera ha retret a Rodríguez el seu "desconeixement" de la situació i el seu "interès a" crear un "marc mental incert". El diputat de Ciutadans li ha preguntat per les informacions periodístiques aparegudes durant les últimes setmanes a propòsit dels privilegis dels que gaudirien els presos al centre penitenciari de Lledoners.

Segons Rodríguez, aquests "presos amb pedigrí" tindrien més accés a sortides sense control, més visites que la resta i menys restriccions horàries.

A més, segons Ciutadans un funcionari hauria estat expedientat per denunciar aquest presumpte tracte de favor, un procediment que segons Capella es deu al fet que aquest servidor públic no va complir amb una ordre d'un superior per garantir la seguretat del centre.

Més enllà, ha recordat que existeixen procediments per revisar totes les decisions administratives en el seu cas. Capella ha apuntat que "el que hauria de qüestionar la fiscalia general de l'Estat és la presó preventiva" en la que es troben els líders independentistes des de fa ja gairebé dos anys.