El monestir de Montserrat ha posat en servei un caixonet d'almoina digital de la mà de CaixaBank perquè el visitant pugui fer donatius amb qualsevol mitjà de pagament digital, sigui un telèfon, una targeta contactless o fins i tot un rellotge smartwatch o qualsevol altre model de wearable compatible amb el pagament mòbil. Accepta donatius de la quantitat que desitgi l'usuari fins a un màxim de 20 euros, independentment de l'entitat de la qual sigui client i del tipus de targeta que tingui.

El caixonet d'almoina digital de CaixaBank també permet efectuar donatius sense estar físicament a l'església o institució religiosa. L'usuari pot trobar-se a casa o en qualsevol altre lloc i enviar igualment la seva aportació a la parròquia a través del seu mòbil sense introduir números de compte.

Concretament, per utilitzar el servei, l'usuari ha d'accedir al servei Bizum (properament disponible), a través de l'aplicació mòbil del seu banc, i introduir un codi i l'import del donatiu. L'operació es fa a l'instant i els diners arriba al seu destí en menys de cinc segons.

Es tracta d'un servei que s'ha presentat a Montserrat aquest dijous. Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, ha posat en relleu que "volem ajudar a les institucions religioses en el fet que avancin en la implantació de les noves tecnologies i puguin oferir més i millors serveis".

Masana ha acompanyat al Pare Bernat Juliol del monestir de Santa Maria de Montserrat a conèixer el funcionament del nou "caixonet d'almoina digital" de l'Abadia de Montserrat.

Doble desenvolupament tecnològic

El desenvolupament tecnològic realitzat per CaixaBank està pensat perquè la institució religiosa pugui triar el format que millor s'adapta a les seves necessitats.

D'una banda, poden instal·lar la possibilitat de rebre només els donatius mòbils. En aquest cas, es tracta d'un caixonet d'almoina digital que recull les aportacions que els usuaris envien a través dels seus dispositius, a qualsevol hora i en qualsevol lloc.

D'altra banda, les institucions poden disposar físicament a l'església d'un caixonet d'almoina digital amb un terminal contactless, la qual cosa els permet recollir "in situ" aportacions realitzades amb targeta, mòbil o qualsevol altre mitjà de pagament digital.

També existeix la possibilitat de combinar totes dues opcions per poder oferir el caixonet tant dins com fora del lloc de culte.