El monestir de Montserrat ha posat en servei un caixonet d'almoina digital perquè el visitant pugui fer donatius amb qualsevol mitjà de pagament digital, sigui un telèfon, una targeta contactless o fins i tot un rellotge intel·ligent o qualsevol altre model de wearable compatible amb el pagament mòbil. Accepta donatius de la quantitat que desitgi l'usuari fins a un màxim de 20 euros, independentment de l'entitat de la qual sigui client i del tipus de targeta que tingui.

El caixonet d'almoina digital, que s'ha instal·lat amb un acord amb CaixaBank, permet efectuar donatius sense estar físicament a l'església o institució religiosa. L'usuari pot ser a casa o en qualsevol altre lloc i enviar igualment la seva aportació a la parròquia a través del seu mòbil sense introduir números de compte.

Concretament, per utilitzar el servei, l'usuari ha d'accedir al servei Bizum (properament disponible), a través de l'aplicació mòbil del seu banc, i introduir un codi i l'import del donatiu. L'operació es fa a l'instant i els diners arriben al seu destí en menys de cinc segons.

Es tracta d'un servei que es va presentar a Montserrat ahir al matí. Jaume Masana, director ter-ritorial de CaixaBank a Catalunya, va posar en relleu que amb aquestes iniciatives «volem ajudar les institucions religioses en el fet que avancin en la implantació de les noves tecnologies i puguin oferir més i millors serveis».