12 de octubre de 2019
12.10.2019

Montserrat habilitarà una vuitantena de places de pàrquing sota la passera d'accés

Una pantalla vegetal taparà l'estructura del voladís per tal de reduir-ne l'impacte visual

11.10.2019 | 22:55
El pàrquing tindrà dues plantes inferiors habilitades entre l'estructura del voladís i la roca

Montserrat podrà guanyar places d'aparcament aprofitant l'espai que hi ha sota la passera que permet accedir a la zona del santuari. La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central va aprovar ahir el pla que permetrà habilitar aquesta àrea d'estacionament per plantes, que s'habilitarà entre l'estructura que aguanta la plataforma de la passera i la roca.

Actualment, l'accés viari al conjunt monàstic s'efectua per la car-retera BP-1121, que en l'últim tram té una estructura que fa de voladís de150 metres de longitud i que salva un desnivell d'uns 30 metres d'alçada respecte de la base al punt màxim. Mesos enrere es van fer treballs de reforç de l'estructura i de sanejament. El projecte, impulsat per l'abadia, preveu aprofitar el subsòl d'aquest darrer tram, ara ocupat només per l'estructura de suport de la passera, per habilitar-hi un aparcament de dues plantes.

La planta -1 tindrà una superfície de 1.903 m2 i la planta -2, de 1.818 m2. Tot i que el nombre definitiu de places d'aparcament es concretarà en el projecte de construcció, se'n preveuen al voltant de 77 per a turismes i 11 per a motocicletes, a més de 36 aparcabicicletes. Una gran part d'aquestes places seran per a ús del personal del monestir, i s'alliberarà així espai per als visitants en l'aparcament existent.

L'obra es completarà amb els accessos verticals per a vianants (escales, ascensors i rampes) i per a vehicles. Concretament, l'accés rodat s'efectuarà mitjançant una rampa situada a la rotonda que separa l'accés públic al recinte del restringit. Aquesta intervenció es completarà amb la instal·lació d'una pantalla vegetal a tota l'estructura per minimitzar-ne l'impacte visual. Per poder iniciar les obres ara caldrà rebre la llicència per part de l'Ajuntament de Monistrol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya