La Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central ha exigit aquest dimarts, en una declaració institucional a la seu del Palau Firal de Manresa, «la fi de la repressió» i «la llibertat dels presos i exiliats, inclosa l'amnistia com a punt final per a totes les persones represaliades». Els representats del Govern han rebutjat les sentències del procés per «injustes i antidemocràtiques» i per formar part «d'un judici polític» i «d'una causa general contra el dret d'autodeterminació de Catalunya i l'independentisme».

La declaració, que ha llegit delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Alba Camps, acompanyada dels directors territorials, considera que «l'amenaça, la presó i el càstig no són la solució de res» i que el camí de la solució dels conflictes «és sempre el diàleg, el vot i la llibertat». En aquest sentit, ha afirmat que la negativa de l'Estat a iniciar un diàleg per a una solució democràtica del conflicte polític «no ens aturarà en la determinació de construir un estat independent per al nostre país».

El Govern a la Catalunya central considera que «s'han vulnerat drets fonamentals dels acusats i assegura que «fer un referèndum no és cap delicte» ja que «ni tan sols està contemplat al codi penal». Ha mostrat la seva solidaritat amb el presos i les seves famílies alhora que ha pres el compromís «de no defallir en la voluntat de tornar-los la llibertat». Assegura també que «el seu sacrifici no serà en va, serà llavor de llibertat i de justícia».

Els representants a la Catalunya Central es mostren confiats que la societat catalana sabrà respondre a «aquesta ignomínia» amb «determinació, serenitat, fermesa i civisme».